Oostende geeft een boost aan offshore windindustrie

De Belgian Offshore Cluster organiseerde op 20 en 21 maart in Ostend Sea P'lace de 5e editie van de Belgian Offshore Days, het forum voor de offshore windenergie in binnen- en buitenland. België blijft een pionier in offshore windenergie in Europa en de beurs is intussen uitgegroeid tot een boeiende tweedaagse B2B-beurs.

De Belgian Offshore Days zijn sinds de eerste editie in 2015 gestaag gegroeid. Vorig jaar waren 48 exposanten aanwezig. Dit jaar tekenen 68 exposanten present. Bijna 1.000 professionals zullen de beurs en conferentie bezoeken. “Er zijn tegenwoordig allerlei manieren om mensen met elkaar in contact te brengen. Wij zijn ervan overtuigd dat persoonlijk contact de beste manier is om je professionele netwerk te onderhouden en uit te breiden.”, aldus Rebecca Verhaeghe van Belgian Offshore Cluster. “De ‘Belgian Offshore Days’ bieden iets voor alle zintuigen. Je ontmoet belangrijke spelers in de offshore-industrie, ziet de nieuwste technologie, luistert naar interessante presentaties, ontdekt en vergelijkt diensten en producten, en proeft zelfs lekker Belgische bieren en hamburgers. We kijken ernaar uit om u daar te ontmoeten!”

Grote en kleine spelers binnen de offshore windindustrie werken samen en vertegenwoordigen een sterk netwerk, dat samengebracht is in de Belgian Offshore Cluster. Parallel aan de beurs wordt een conferentie georganiseerd waarin toekomstige trends in de offshore-industrie worden besproken.

Toekomst

Tegen 2020 zullen de 8 windmolenparken op zee een totale capaciteit hebben van 2.262 MW.

De Belgische overheid heeft een bijkomende oppervlakte van 221 km² toegewezen. Dat betekent dat tegen 2030 nog eens 1,8 GW zal worden geïnstalleerd. Belgische bedrijven hebben een leidende positie in de ontwikkeling van de offshore windindustrie en spelen een grote rol in de export van kennis en diensten.

Rebecca Verhaeghe: “We willen blijven groeien, maar het belangrijkste is om internationale professionals aan te trekken uit landen die ook actief zijn in offshore wind, zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en Frankrijk. Gezien de goede samenwerking tussen Belgian Offshore Cluster en de Haven van Oostende, zal dit evenement in Oostende blijven.”

https://www.belgianoffshoredays.be/