Ondernemers zijn enthousiast over het Oostendse verhaal

In Kursaal Oostende werden op maandag 11 maart 2019 de Oostende Awards uitgereikt. Tijdens een bruisende avond verzamelden 600 aanwezigen in het Kursaal. Economisch Oostende was volop vertegenwoordigd op het uitverkochte evenement.

Het Kursaal loopt wel vaker vol, maar niet vaak zijn zoveel ondernemende mensen samen op dezelfde plaats om de bijzondere projecten in de stad te vieren. Voor de uitreiking van de awards was er nog uitgebreid de tijd om te netwerken tijdens een receptie. Er is de voorbije jaren enorm veel aan het bewegen in Oostende met nieuwe horeca- en handelszaken, evenementen en een positieve trend. Dat was volgens één van de onderneemsters zelfs bijna voelbaar in de zaal. “Ik was wat later aangekomen en je voelde echt een energie vanuit de zaal. Iedereen was blij om erbij te zijn en deel uit te maken van het Oostendse verhaal.”, klinkt het. In de erehal werd een gezellig kader gecreëerd om samen te tafelen en de awards uit te reiken.

De Oostende Awards verzamelen verschillende prijzen die in het verleden apart werden uitgedeeld, maar wil ondertussen ook ondernemers in de bloemetjes zetten die zich in het voorbije jaar hebben laten opmerken. De verschillende prijzen werden telkens met eenenorm enthousiasme en trots in ontvangst genomen.

De Internationale Luchthaven Oostende-Brugge werd op het einde van de avond verkozen tot Bedrijf van het Jaar. Er werd de voorbije jaren fors geïnvesteerd, wat ook voelbaar is in de cijfers van het aantal passagiers.

Er werd ook nog een starter van het jaar verkozen met Aperitivo Bar By Ensorito. Het is een van de vele nieuwe zaken die het voorbije jaar de deuren opende in Oostende.

Cappuccino werd verkozen tot meest innovatieve horecazaak, wat toont dat ook heel wat bestaande zaken mee op de kar springen van de vernieuwing. De horecazaak is al 20 jaar een vaste waarde in de stad en opende in 2018 hun volledig nieuwe zaak met vernieuwende toepassingen.

Er wordt ook fors geïnvesteerd in de hotelsector. C-Hotels werd daarom geprezen voor de renovatie van het Upstairs Hotel in de Hertstraat.

Een overzicht van alle winnaars van de Oostende Awards 2018 is te vinden op www.oostende-awards.be/winnaars.