Oostende kandidaat voor gastronomisch topcongres in 2020

De stad Oostende heeft zich bij Toerisme Vlaanderen kandidaat gesteld om in juni 2020 het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism te ontvangen in de Stad aan Zee. Tijdens dit congres komen 250 à 500 beleidsmakers uit alle continenten van de wereld gedurende vier dagen best practices uitwisselen en verwerven ze inzichten over de duurzame ontwikkeling van het culinair aanbod. Dit congres zou voor de stad een economische return genereren van zo’n 450.000 euro.

“Als we Oostende op gastronomisch vlak verder willen ontwikkelen, kan dit congres daarvoor dé ideale springplank zijn. Het event kan er mee voor zorgen dat het niveau van onze eigen chefs een sprong voorwaarts neemt en kan sterrenchefs aantrekken in onze stad”, aldus Burgemeester Bart Tommelein.

Daarnaast wil Oostende zich nog verder profileren als dé congresstad aan zee. Met Kursaal Oostende heeft onze stad één van de grootste en meest uitgeruste congrescentra van Vlaanderen. Daarenboven werd het Kursaal zeer recentelijk opgenomen in het traject van 'Flanders Heritage Venues' door Toerisme Vlaanderen. Het Forum naar Oostende brengen en meerbepaald naar het Kursaal, sluit perfect aan bij de doelstelling van Meet in Flanders, namelijk het versterken van erfgoed als troef voor het promoten van Vlaanderen als unieke meeting- en congresbestemming.

“Belangrijk bij onze kandidatuur is dat we reeds een historiek van culinaire events hebben die verbonden zijn met onze stad. We denken hierbij aan de jaarlijkse A l’Ostendaise, Kom Proeven! en The Flemish Primitives in het verleden. Dit congres naar Oostende halen zal zonder twijfel zorgen voor een boost van onze gastronomische sector en zal bijdragen tot de verdere groei van culinair Oostende’ besluit burgemeester Bart Tommelein.

Thomas De Meyer

Thomas De Meyer - Account Manager

7 jaar actief bij Meet in Oostende, met een focus op internationale congressen en associaties. Wie ben ik? Een actieve enthousiasteling en altijd gemotiveerd om het beste van mezelf te geven. Tijdens mijn vrije tijd vind je me geregeld op een tennisplein terug, maar ik kan ook met volle teugen genieten van de apr├Ęs-tennis :-) Daarnaast ben ik ook een fervent muziek- en filmliefhebber.