Ostend eSports: The Congress

Kom naar Ostend eSports: The Congress, en spijker jezelf bij over de wereld van competitief gamen

Dat er zoiets als eSports bestaat, wereldwijde competities waarin de meest bedreven spelers van videogames als League of Legends, Fifa, Counter-Strike en DoTa 2 het tegen elkaar opnemen, dat wist je natuurlijk al. Wellicht had je ook al weleens horen vliegen dat deze pijlsnel groeiende entertainmenttak al zo’n miljard euro per jaar waard is. En sommigen onder jullie zijn misschien zelfs gewaar van het feit dat eSports heel wat commerciële en publicitaire kansen bieden, onder meer door het feit dat ze populair zijn onder een bevolkingsgroep – de jongeren – die nog maar heel moeilijk meer wordt bereikt via de traditionele marketingkanalen.

Maar er valt veel meer over te vertellen dan dat. Welke rol vullen gaming en eSports vandaag in de maatschappij in, en waar gaat dat naartoe in de toekomst? Waar eindigt de gamingpassie, en waar begint de stoornis? Moet gamen misschien zelfs gewoon een verplicht vak worden op school? En is er überhaupt recht en reden om eSports effectief als ‘sport’ te definiëren? Het zijn pertinente vragen, die op Ostend eSports: The Congress allemaal zullen worden beantwoord door een episch rooster van vakexperts uit de gaming-, bedrijfs- en academische wereld.

Op 28 en 29 oktober verwelkomt Ostend eSports: The Congress je in cultuurcentrum De Grote Post, hartje Oostende, met een academisch programma gevuld door sprekers die samen het fenomeen vanuit 360 graden belichten. Met onder meer aandacht voor het wereldwijde eSports-landschap, de impact van eSports op de gezondheid, serious games, marketing, investeringskansen, en de invloed van eSports en gaming op de roep van STEM-onderwijs naar jonge meisjes. Alles wordt verder verduidelijkt in heldere case studies van eventpromotor Dreamhack, broadcaster Proximus, sportclub Sector One, de Koninklijke Belgische Voetbalbond en Sporza.

Mis deze unieke introductie in de wereld van eSports en gaming niet, en schrijf je hier in!

http://www.visitoostende.be/nl/ostend-esports-congress

Lieve Hollevoet

Lieve Hollevoet - Account Manager

Met 15 jaar ervaring maak ik van elke aanvraag mijn missie om de klant te overtuigen om voor onze mooie Stad aan Zee met al haar troeven te kiezen. Mijn focus ligt vooral op seminaries, congressen, familiedagen en teamevents. Werken en wonen aan zee voelt altijd een beetje als vakantie (en dat kan ook jij creëren in jouw event!). Tot gauw in Oostende, dan kom je mij, met mijn 3 honden, misschien wel tegen op het strand!