STORM

 (toon grote weergave)

De Stad aan Zee gloeit opnieuw van ambities. Met de stadsontwikkeling ter hoogte van Oosteroever komt er een vernieuwd stadsdeel bij. Aan de rand van de Oostendse visserij kon chef Michiel Rabaey zich geen betere plek dromen om STORM te openen, zijn nieuw restaurant dat een ode wil brengen aan onze noordzeevis.

Locatie

Dankzij de locatie aan de Baelskaai, waar Michiel als kind vaak kwam uitwaaien, heeft Michiel de grootste koelkast ter wereld aan zijn voordeur. Omdat Michiel de meeste vissers persoonlijk kent, kan hij rechtstreeks aankopen en dagverse topproducten in zijn restaurant aanbieden. Bovendien is een zuidgericht terras op Oosteroever nabije toekomstmuziek voor Storm en is het restaurant dankzij de ruime parkeermogelijkheden in de buurt erg bereikbaar. Ideaal voor wie even een break wil van het bruisende stadsleven en naar rust snakt.

Terroirkeuken

Vanuit zijn open keuken wil Michiel de rijkdom van de noordzee toelichten door vergeten vissoorten of bijvangst te serveren (denk aan steenbolk, zeekat, rode poon, horsmakreel, ...) In zijn op vis gerichte bereidingen werkt hij duurzaam; alle onderdelen van vin tot staart worden gebruikt. Restjes tarbot worden bijvoorbeeld verwerkt in een gefermenteerde vissaus. Zijn inspiratie haalt uit alles wat zich in een straal van een kilometer rond Storm bevindt. Het beste wat de zee te bieden heeft, afhankelijk van het seizoen en het aanbod. Om de noordzee nog dichter bij zijn gasten te brengen, plukt hij de kruiden voor zijn gerechten in de duinen en kookt hij met zeewater. Daarnaast biedt Michiel ook vleesgerechten of surf-en-turfcombinaties aan. Voorlopig serveert Michiel een tweegangenlunch voor €39 en ’s avonds kan je er terecht voor een menu laagtij (4 gangen voor €59) en een menu hoogtij (5 gangen voor €69).

Interieur

Net zoals de drankenkaart lag de keuze qua design en inrichting in de handen van gastvrouw Nathalie Hiele. Dat interieur kreeg donkere tinten, om de overvloed aan lichtaanval te compenseren en een strak maar gezellig kader te creëren. ’s Avonds word je er getrakteerd op een fantastisch ondergaande zon terwijl je de vissersboten ziet uitvaren. Met een beperkt aantal couverts geniet je in Storm van een intieme setting, met enkele zitjes aan de bar voor de late beslissers. 

Op het bord

Michiel is verzot op de noordzee en dat demonstreert hij meteen in zijn eerste hapjes. Naast een creatie van gemarineerde rode poon met rode biet, proeven we van een zelfgedraaide worst met algen en tot slot ook van scheermessen opgewerkt met verschillende structuren van bloemkool. Zijn eerste bereiding is een surf & turf van makreel met kalfsvlees – als twist op een klassieke vitello tonnato. Voor zijn tweede voorgerecht serveert hij nieroogkreeft op een puree van bintjes: puur en overduidelijk een signatuurgerecht, aangezien we er het recept bijkrijgen. Vervolgens is het de beurt aan zijn catch of the day: perfect gegrilde zeebarbeel met noordzeedashi. Ook zijn combinatie van Belgisch wit-blauw met Aziatische wakame en een verrukkelijke crème van slahart is origineel. Zelfs in zijn dessertje rond gariguette aardbei flirt hij met zeesla. We hebben overduidelijk de diepgang en finesse van onze noordzee geproefd in het hoogtij-menu. Missie geslaagd, Michiel en Nathalie!

Deze wordt het!

Uw gegevens

Stel hieronder een vraag of vul uw specifieke noden in.
Waarom kiezen voor Oostende?
  • Dé specialist qua meetings, incentives en congressen

  • Ruim aanbod aan meeting faciliteiten, kwaliteitsvolle restaurants, grote keuze aan teambuilding activiteiten

  • Oostende is vlot bereikbaar en alle interessante locaties liggen op wandelafstand van elkaar