Schermen

Duel schermen  - Schermen (toon grote weergave)

De workshop kan opgebouwd zijn rond verschillende thema’s: concentratie, stressbestendigheid of gewoon amusement. Hoewel het schermen één van de oudste Olympische sporten is, blijft het een moderne gevechtsport waarbij de atleet tal van competenties ontwikkelt. Snelheid, lenigheid en precisie horen tot de voornaamste lichamelijke eigenschappen van de schermer. Tactisch doorzicht en technische vaardigheid zijn belangrijke troeven. Daarnaast moet de schermer beschikken over een ijzersterke concentratie, stalen zenuwen en grote stressbestendigheid.

Workshop schermen De deelnemers krijgen eerst een korte uitleg over de schermsport, de kledij en de materialen. Daarna krijgt iedereen een persoonlijke uitrusting: een vest, een masker, een handschoen en een floret. Op een ludieke manier worden de elementaire schermtechnieken aangeleerd. Van zodra de deelnemers het voetenwerk en enkele aanval- en verdedigingstechnieken beheersen, kan er overgegaan worden naar “het duel”. De deelnemers kunnen elkaar uitdagen en in duel gaan met elkaar. Daarna kan men duelleren in teamverband, waarbij teamgenoten zoveel mogelijk overwinningen voor hun team moeten behalen om het andere team te verslaan.

Specifieke Info - Locatie naar keuze - Inbegrepen: floret, vest, handschoen, masker, drankje - Extra huur locatiekost - Doelgroep: volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 8 jaar

Deze wordt het!

Uw gegevens

Stel hieronder een vraag of vul uw specifieke noden in.
Waarom kiezen voor Oostende?
  • Dé specialist qua meetings, incentives en congressen

  • Ruim aanbod aan meeting faciliteiten, kwaliteitsvolle restaurants, grote keuze aan teambuilding activiteiten

  • Oostende is vlot bereikbaar en alle interessante locaties liggen op wandelafstand van elkaar