22.04.2024

Case

Belgian Travel Blog Awards in Oostende

REISBLOGGEND BELGIE VERZAMELT IN KURSAAL VOOR AWARDS

Wie reistips nodig had, was beter 16 maart naar het Kursaal afgezakt. Zowat gans reisbloggend België zat er namelijk voor de zevende editie van de Belgian Travel Blog Awards, georganiseerd door Thx.Agency. Elk jaar opnieuw strijden de influencers, content creators en fotografen om een beeldje op de schouw, in heel wat verschillende categorieën. Avontuur, culinair en reizen met kinderen bijvoorbeeld. Jo Thuys, Account Director bij Thx.Agency, gidst ons door de avond.

Thuys: “Elk jaar opnieuw gaan we op zoek naar een unieke locatie. Vergeet niet, die reisbloggers zijn wel wat gewoon door al hun reizen. En het is meer dan een feestje. We starten altijd met inspiratie-sessies voor onze partners, daarna houden we een soort speeddate tussen de influencers en de reispartners. We reiken de prijzen uit tijdens een uitgebreid diner. Uiteraard sluiten we graag af met een feestje, er valt wel wat te vieren (lacht).”

“Oostende was een logische keuze. Ze zijn op travel marketingvlak altijd zeer vooruitstrevend geweest, echte baanbrekers. Kijk maar naar het Ensorjaar, The Crystal Ship en het Podcast festival. We voorzien overdag altijd enkele activiteiten voor de reisbloggers en dan is Oostende echt een cadeau. Cultuur voor de fans, natuur voor de liefhebbers, lekker eten voor de foodies. Maar ook met de hotels (Andromeda, Les Cabanes, Upstairs) konden we uitpakken bij onze gasten.”

(lees verder onder de fotoreeks)

Eindelijk Oostende

Reisblogger en awardverzamelaar Tjoolaard was ook van de partij: “Eindelijk in Oostende! Ik ben - als geboren en getogen kustmens - grote fan van de badstad, vooral door dat rebelse karakter. Oostendenaars zijn de max. Geen wonder dat dit een topeditie was van de Awards. De bravoure van Kursaal, het chique van Brassi en de … euhm … unieke Langestraat. Al een geluk dat het ontbijt van de Upstairs me zo door de kater heen trok.”

Overdag inspireerde Thx.agency de gasten met workshops in het Andromeda hotel, terwijl de avond begon in het Kursaal. Het diner, de uitreiking en het feestje gingen door in de Brassi Rooftop en de echte feestbeesten trokken het Oostendse nachtleven in.

“Het is niet altijd evident om een locatie met drie zalen te vinden” gaat Jo Thuys verder. “Maar de combinatie van Kursaal, Brassi Rooftop en Hotel Andromeda werkte prima voor ons. De samenwerking met de mensen van zowel Toerisme Oostende als Meet in Oostende verliep zeer professioneel en aangenaam. Je merkt duidelijk dat er een stevige structuur staat, met mensen die hun aanbod door en door kennen. We kregen de nodige vrijheid om ons event in te vullen naar onze wensen, maar konden hiervoor ook steeds rekenen op de steun van de mensen van Oostende en hun leveranciers. Ah ja, het zijn toffe mensen ook!”

Jo Thuys sluit nog af met de gevleugelde woorden: “De Belgian Travel Blog Awards 2024 zal voor ons de geschiedenis ingaan als een zeer geslaagde editie, met een recordaantal inschrijvingen en heel wat blije gezichten. Organisatorisch stond het event op punt en dat is mede dankzij het professionele werk van zowel de zaalverantwoordelijken als de mensen van Toerisme Oostende en Meet in Oostende. Aanrader!”

Ook je event in Oostende?

Op zoek naar een geschikte locatie voor jouw event, groot of klein? Geef ons een seintje en we denken graag met je mee.