Willem Hiele

Kapittelstraat 71, Oudenburg - Oostende 8460
Gelegen in de polders
Brutalistisch, architecturaal pand
6 hotelkamers

Topchef Willem Hiele haalde in 2023 een Michelinster binnen op zijn nieuwe locatie aan de Kust. Hij verhuisde recent zijn restaurant van Koksijde naar het pittoreske Oudenburg. Willem Hiele 2.0 huist in een brutalistisch, architecturaal pand ontworpen door kunstenaar-architect Jacques Moeschal. Het monument ligt verscholen in de historische polders van De Keignaert, een natuurgebied met weilanden, kreken en akkers vlakbij Oostende.


De chef groeide op in Oostende en Koksijde in een familie van vissers en werkt enkel met Noordzeevis. Zee, aarde, polders en vuur zitten verankerd in zijn DNA. Willem Hiele is een restaurant waar geleefd en gekookt wordt op het ritme van de seizoenen. De natuur schrijft zijn kaart: hij serveert één menu met vlees, vis en schaaldieren, enkel ingrediënten van het moment. Bovendien veroverde Willem in 2021 een plaats op nummer 77 van The World’s Best 50 Restaurants.


Het restaurant heeft ook een unieke vergaderruimte ter beschikking. Na een diner kan je blijven overnachten in één van de zes hotelkamers waar de polders op de ramen tikken, soms vrolijk en soms humeurig - op z’n Belgisch. Vensters kaderen de omgeving in als een postkaartje dat verwondering tekent. Is het een landschap van Permeke of de tuinen van Monet? Ga het vooral zelf ontdekken.

Gratis advies of een offerte op maat gewenst?