07.04.2023

Nieuws

7 teambuilding activiteiten in de kijker

Oostende beschikt over een zeer ruim en divers aanbod aan teambuilding activiteiten. Dankzij de goede samenwerking met diverse partners, kan Meet in Oostende voor elk wat wils aanbieden. We zetten bij deze alvast 7 teambuilding activiteiten in de kijker.

Crystal Ship Rally (door Event Mosaic)

‘The Crystal Ship’, is een hedendaags kunstfestival midden in de badstad Oostende. Meer dan 40 kunstenaars over de hele wereld zorgden voor gigantische muurschilderingen en hippe kunstwerken in de stad. Tijdens deze kunstzinnige “trophy” wordt per fiets of met elektrische golfkarretjes een parcours afgelegd doorheen de mooiste graffiti kunstwerken van de Crystal Ship in Oostende.

De deelnemers worden verdeeld in een aantal teams die elk een stadsplan, vragenlijst en antwoordkaart meekrijgen. De bedoeling is uiteraard de vragen zo correct mogelijk op te lossen alsook de kunstwerken op foto in het straatbeeld te ontdekken en hun locatie op de kaart aan te duiden.

Kraak de Code (door The Outsider Coast)

Dit programma doet beroep op zowel het denkvermogen als de conditie van uw team. Een ideale mix dus! Per team worden er lopers en denkers aangeduid. De denkers blijven ter plaatse en doorlopen tal van proeven. Met de oplossing van de proeven kunnen zij hun lopers op pad sturen naar de juiste plaatsen in Oostende. Zo zoekt men samen naar de oplossing om het moordmysterie te kunnen ontcijferen.

Samenwerking, fysieke inzet en scherpe zintuigen vormen de basis om zo snel mogelijk de code te bemachtigen waarmee het moordmysterie kan opgelost worden.

Welkom Bij De Mol (door Ecco La Luna)

La Talpa is een concept waarin iedere speler meegesleurd wordt in een verhaal waar niemand te vertrouwen is. De deelnemers worden in groepen verdeeld en die groepen nemen het vervolgens tegen elkaar op. Een aantal mensen spelen dubbelspel: ze proberen ongemerkt de opdrachten te saboteren. Maar uiteindelijk blijft dit een teambuildingspel en je probeert als groep te winnen. Het blijft echter een raar idee dat je als groep opdrachten moet uitvoeren, waarbij samenwerking enorm belangrijk is om tot succes te komen maar wetende dat iemand binnen de groep er alles aan zal doen om dit te voorkomen!

Het programma zit sinds kort in een nieuw jasje, met volledig nieuwe opdrachten. Het smeden van coalities, vertrouwen van teamgenoten en communicatie zijn nog crucialer in de nieuwe versie.

City Challenge (door Geoteam)

De City Challenge is geen saaie stadswandeling, maar een interactieve en uitdagende ontdekkingstocht door Oostende! Gewapend met een smartphone en een gps-ontvanger, ga je in teams op pad op zoek naar verschillende locaties. Je bezoekt niet enkel de bekendste plekjes van Oostende, maar je aandacht wordt ook gevestigd op minder gekende locaties of elementen in de stad. Samenwerking in je team is noodzakelijk om onze multimediale raadsels en uitdagende opdrachten op te lossen. Ook bonusopdrachten leveren verrassend veel extra punten op! Maar hou de rangschikking in het oog, want de andere teams zitten jullie op de hielen! Het fotoalbum dat je na afloop ontvangt, is een mooie herinnering aan jullie geslaagde teamactiviteit!

ClimateGame (door Perfect+ Event Productions)

Een ecoteambuilding die fun aan effectieve kennisopbouw koppelt. Geen vrijblijvend stadsspel, maar een unieke en interactieve mix van team learning en team event. Tijdens de ClimateGame word je er als groep bewust van dat termen als de opwarming van de aarde, hernieuwbare energie, klimaatakkoorden en -doelstellingen géén ver-van-ons-bed show zijn. Het unieke uitgangspunt is integendeel dat je op kantoor (en thuis), samen met de collega’s, meer kan doen dan je zelf denkt.

Je team wordt tijdens de ClimateGame uitgerust met een iPad, allerhande materialen en een gemeenschappelijk doel: samen de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken. Met als resultaat een beter klimaat en dito toekomst.

Noordzeecruise Windmolenpark (door Captain Blue)

Gedurende de 5u durende vaart dompelt een Nederlands sprekende gids u onder van kustvaart en havensignalisatie, over diverse boeien en bakens, naar exploratie van mariene vogels en zeezoogdieren tot het kruisen van de internationale scheepvaartroute. Relax en geniet van de gezonde zeelucht. Het eindpunt is het windmolenpark op de Thorntonbank, zo’n 30km buiten de kustlijn. Een unieke ervaring!

Indien een tocht van 5u voor u te lang lijkt, dan kan u ook de windmolens op zee bezoeken per speedboot. Met een speedboot ervaart u echte adrenaline en duurt de tocht zo een 1u40min.

Beat The Box (door Event Masters)

Beat the Box begint met een mysterieuze videoboodschap waarin de deelnemers uitgedaagd worden een spel te spelen. In de video worden de eerste hints gegeven om de grote zilveren koffer te openen. Ook wordt het doel van het spel gegeven. Er is slechts een beperkte hoeveelheid tijd om de code te kraken en de klok te stoppen. De druk wordt langzaam opgevoerd als de teams hun koffer proberen te openen. Hierna verschijnen per koffer 4 boxen die met combinatie sloten dicht zitten. Door raadsels en puzzels op te lossen komen de teams steeds verder. Halverwege loopt iedereen echter vast. Wie is jouw tegenstander? De andere teams of de tijd? De boodschap van samenwerken is een krachtige metafoor en een goede eye-opener.

Meer informatie

Had je graag meer informatie gewenst over één van deze teambuilding activiteiten? Of ben je toch nog op zoek naar iets volledig anders. Je kan steeds een kijkje nemen op ons totaalaanbod of stuur ons een bericht en we helpen met veel plezier verder.