12.06.2023

Nieuws

Flanders Heritage Venues breidt uit met De Grote Post

Sinds 2017 zet Toerisme Vlaanderen sterk in op Flanders Heritage Venues. Het netwerk wil impact- en belevingsvolle congreslocaties die gekend staan voor hun kwaliteit in kaart brengen voor het internationaal publiek. Sinds 2019 behoort Kursaal Oostende tot deze selecte groep locaties, nu mag ook De Grote Post zich een Flanders Heritage Venue noemen!

De totale teller van Flanders Heritage Venues staat op 31, waarvan Oostende er nu 2 telt. Er kwamen in 2023 maar liefst 12 nieuwe meetinglocaties in het netwerk bij. Het zijn stuk voor stuk erfgoedlocaties of locaties die een uitzonderlijke context aanbieden. Ze doorstonden met succes een grondige kwaliteitsaudit zodat ze op internationale congresorganisatoren en -deelnemers een blijvende indruk maken. Ook duurzaamheid en de strategie ‘Reizen Naar Morgen’ van Toerisme Vlaanderen waren belangrijke criteria tijdens de selectie van deze venues.

Dat De Grote Post toegelaten werd tot het netwerk, hoeft niet te verbazen. De eigenheid van het gebouw, de historiek, de architectuur, maar ook het professionele kader waarin de locatie opereert, vormen een unieke combinatie van factoren die je enkel in deze locatie terugvindt. De Grote Post biedt uitgebreide en professionele ondersteuning en faciliteiten aan voor MICE activiteiten, waaronder vergaderzalen, conferentieruimtes, evenementenruimtes en cateringfaciliteiten. In 2012 werd het voormalige P.T.T.-gebouw geopend als hét nieuwe cultuurbaken van de stad Oostende. Intussen is de Grote Post uitgegroeid tot een bruisende plek waar publiek, congresbezoeker en artiest elkaar ontmoeten.

Meer weten?

Interesse in De Grote Post voor een volgend bedrijfsevenement? Aarzel niet en geef ons een seintje, we kijken met plezier samen verder naar de mogelijkheden die de locatie te bieden heeft!