06.06.2023

Case

Garnalen kruien en de metaverse - de teambuilding van JCI Waregem

Wist je dat de meeste garnalen als mannetje worden geboren? Pas als ze een vrouwtje hebben gevonden om kleine garnaaltjes mee te maken, worden ze zelf ook vrouwtje. Garnaalvisser en lokale legende Paul is een mand vol garnaalweetjes en deelt die maar al te graag met zijn gasten. Ook bij JCI Waregem, de vroegere Jonge Kamer, weten ze sinds hun teambuilding in Oostende alles over de grijze mormeltjes. Aline Van den Weghe, ledenverantwoordelijke bij JCI Waregem, kan haar enthousiasme niet wegsteken.

“De JCI is een ondernemersvereniging waarbij groeikansen en opleiding belangrijk zijn. Dus we stoppen al eens graag een educatief momentje in onze teambuildings. Deze keer kozen we o.a. voor een seminarie tijdens het non-fictieboekenfestival Faar, over de Metaverse. Heel interessant. Maar de hoofdprijs ging natuurlijk naar onze sessie garnaalkruien met Paul. Die kent zijn vak alvast.”

“Om 8u30 ‘s morgens stonden we ons al in dat pak te heisen, op zich een hilarisch begin van de dag. Ik was toch blij met de jekker, want ook al zat het zonnetje uit, het water was behoorlijk koud. Met 18 leden waren we trouwens, dus het was een plezante bende daar in de branding. Helaas had het de dag ervoor geonweerd waardoor de garnalen wat dieper zaten, dus de vangst was eerder apero-size. Er wordt trouwens het hele jaar door op garnaal gevist, maar het hoogseizoen ligt tussen augustus en november. En we hebben onze 250 gram toch leren pellen en koken. De warme jacuzzi en sauna in Villa Wellington, de prachtige plek waar we sliepen, deden extra deugd.”

“We wilden wel echt een leuke en boeiende teambuilding, want ons ledenaantal is op korte tijd verdubbeld. Gelukkig weet Meet In Oostende altijd raad. Tijdens het weekend zelf hadden we geen zorgen meer en de menukaart was zeker uitgebreid genoeg. Zo trokken we de eerste dag door de stad voor de indrukwekkende street art van The Crystal Ship. Handig ook met die app, zit vol leuke weetjes. De zondag stond helemaal in het teken van relaxen met een gezellige brunch, kuieren op het strand en in de winkelstraten en voldaan naar huis toe bollen.”

“Eigenlijk is het mooiste compliment de lichte jaloezie bij de leden die niet mee waren op de teambuilding. Ze lieten allemaal weten dat ze de volgende keer de eerste op de lijst zullen zijn.”

Ook zin om te gaan kruien?

Wat denk je? Zin om met het team de wondere wereld van het garnaalkruien te ontdekken?