09.12.2022

Nieuws

Imponeer je gasten met een nocturne of nieuwjaarsreceptie in Oostende

Cultuurliefhebbers hebben in Oostende altijd al hun hart kunnen ophalen. Naast tal van erfgoedlocaties, beschikt de Stad aan Zee over diverse musea en andere bezienswaardigheden. De afgelopen jaren vond bovendien een kwaliteitsinjectie plaats, onder meer met de komst van het nieuwe James Ensorhuis. Je kan er zelfs, net als in andere culturele hotspots, een nocturne organiseren voor je genodigden. Daarbij hoort ook een hapje en een drankje tot de mogelijkheden.  Een culturele en gastronomische beleving, maar bovenal een unieke kans om op een ongedwongen manier te netwerken met je genodigden. Een nieuwjaarsreceptie is eveneens perfect mogelijk!

 1. Het James Ensorhuis
  Wie het James Ensorhuis recent heeft bezocht, kan het alleen maar beamen: sinds de heropening in 2020 is dit een absolute must-do voor iedereen. Zowel cultuurfans van het eerste uur als bezoekers die minder met cultuur bezig zijn, zijn onder de indruk van dit bezoekerscentrum en museum. Een gids neemt je mee in de wereld van Ensor en toont er o.a. het huis waar de schilder tot zijn dood in 1949 leefde en werkte. Na het bezoek kan je een glaasje en een hapje aan je gasten aanbieden in de unieke setting van het James Ensorhuis.
   
 2. Fort Napoleon
  Fort Napoleon was het decor voor honderden jaren geschiedenis. De Fransen wachtten er bang de Engelsen op en Duitse soldaten gebruikten de ondoordringbare vijfhoek als buffer tegen de geallieerden. Tijdens een nocturne wordt je door de vele plekjes van het gebouw gegidst, waarbij je de interessante verhalen van het fort te horen krijgt. Nadien kan je in de Belevingsbrasserie van het fort genieten van een afsluitende drink of een uitgebreid diner. Alles is mogelijk!
   
 3. Mu.ZEE
  Mu.ZEE is de enige plek in de wereld die scherpstelt op moderne en hedendaagse kunst in België, van 1880 tot vandaag. Mu.ZEE wil haar iconische gebouw, haar prachtige collectie en groeiende kennis erover met jou en zo veel mogelijk mensen delen. Op een warme, gastvrije en genereuze manier. Ontdek de vaste collectie en ook tijdelijke tentoonstellingen samen met je klanten, collega's of andere zakenpartners. Nakaarten kan ter plaatse met een hapje en een drankje.
   
 4. Zeilschip Mercator
  Zeilschip Mercator maakte maar liefst 41 reizen. Sinds 1964 ligt het museumschip in Oostende en kan je aan boord de geschiedenis van deze driemaster ontdekken. Het is een beschermd monument en wellicht het bekendste schip van België, met elk jaar vele duizenden bezoekers. Het is zonder twijfel één van de meest unieke locaties om een nocturne of receptie te organiseren. 

Ook zin gekregen om een nocturne of een nieuwjaarsreceptie in één van deze toplocaties te organiseren? Of ben je toch op zoek naar nog iets anders? Laat het ons weten en we helpen je met plezier verder!