12.12.2022

Case

Meet in Oostende en VLAIO zien het groots

Teambuildings organiseren, het is een kunst. De juiste balans vinden, iedereen van de groep warm kunnen maken, wat genieten, wat spanning, wat fun. En lekker eten natuurlijk! Toen VLAIO, het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, op onze Oostendse deur kwam kloppen, kregen we meteen zin in de uitdaging. Ze wilden namelijk een teambuilding voor meer dan 300 mensen organiseren. Nancy Schoofs, management assistant, geeft enthousiast wat toelichting.

“VLAIO is een relatief groot Agentschap, ik heb er meer dan 400 collega’s. Mensen uit alle provincies, van alle leeftijden en met heel diverse interesses. Maar ook onze kantoren zijn verspreid over heel Vlaanderen, dus het is wel een uitdaging om iedereen bij elkaar te krijgen. Die teambuildings zijn heel belangrijk voor ons bedrijf. We proberen meestal de voormiddag in te vullen met leuke activiteiten en dan gezellig samen lunchen. Telkens op een andere locatie en nu was het aan Oostende.”

“Groot succes trouwens! Iedereen was laaiend enthousiast over de activiteiten. Beachgames, citygolf, het Ensorhuis, de zoektocht … En ik heb zelfs voor het eerst in jaren nog eens met een go-cart gereden. Hilarisch. Ook een dikke duim voor het Kursaal en de catering die we kregen. Dat was echt genieten. Eten is een belangrijk onderdeel van onze teambuildings, want het is dan dat je nog eens een babbeltje kan slaan met de collega’s die je niet zo vaak ziet.” 

“Meet in Oostende was alvast de juiste partner, want er komt wel wat kijken bij de organisatie van zo’n grote teambuildings. We kregen op voorhand de juiste informatie via mooie brochures, zij gingen op zoek naar een locatie voor de lunch en toen het tijdsschema wat krap werd, regelde Meet in Oostende een bus voor de collega’s die naar Domein Raversyde wilden. Chapeau. We mochten ook alles op voorhand al eens gaan bekijken en dat gaf ons wel vertrouwen.”

Het programma

 • Ontvangst Kursaal Oostende en Walrave
 • Groepen werden onderverdeeld naar:
  • Bezoek Raversyde
  • Bezoek Ensorhuis
  • Beach XL Games
  • Fotozoektocht
  • Citygolf
 • Lunchbuffet in Kursaal Oostende